Skip navigation
Syndicate content

Amsterdam, Netherlands

Maak jij van ons hoofdpijndossier een ge-oliede machine?

Wij, het huidige bestuur van SMC Amsterdam (Fatima, Gitta, Jochem) hebben hoofdpijn. Hopelijk kun jij ons daarvan af helpen.

Wij zoeken namelijk een vierde bestuurslid die zijn of haar tanden wil zetten in twee zaken, die met onze administratie te maken hebben:

SMC 9 juni 2013 – Social media & travel

Op 19 juni 2013 was het laatste event van Social Media Club Amsterdam voor het zomerreces. Deze avond stond in het teken van social media,  travel en interactiviteit. Het bedrijf Travelbird gaf namelijk een kijkje in haar social media keuken en had een hulpvraag bedacht. Een vraag waarover de aanwezigen zich na de plenaire presentaties via aparte groepjes konden buigen. Travelbird is een online reissite met vakantie-aanbiedingen.

Introductie Cherrypicker (PR bureau van Travelbird)

Tessa aan de Stegge (@tessaads), oprichtster van Cherrypicker (een traveltrendbureau) doet de aftrap. Tessa is volgens eigen zeggen een ondernemer in hart en nieren “De vraag was niet óf ik ging ondernemen, maar wannéér”.

Hoe maak ik als werkgever mijn vacatures zo zichtbaar mogelijk?

Tijdens ons SMC event van 15 mei 2013 over Recruitment en social media, was onze Olchert Vels aanwezig bij de breakout-sessie van René Bolier. Hieronder volgt zijn verslag.

Onder leiding van René Bolier en aan de hand van een vijftal door hem geformuleerde prikkelende stellingen gingen we met een gemêleerde groep van recruiters, werkzoekende, social media adviseur en werkgever van zo’n 10 man van start.

René Bolier is Partner & Sales Director bij OnRecruit.

Sessie Social Sourcing – Recruitment & social media

Gordon LokenbergNa het plenaire verhaal van Leon Willemsens van Netwerven, starten de breakout-sessies. Met z’n achten klimmen we een trap op naar de lichte zaal in het fijne pand van Leon Willemsens voor de sessie Social Sourcing. Deze sessie wordt geleid door de energieke Gordon Lokenberg. Gordon legt uit, wat zijn expertise is op het gebied van recruitment. Zijn bedrijf People Sourcing Crew zoekt het internet af naar kandidaten en brengt ze in kaart incl. contactgegevens etc. Deze data wordt aangeboden bij recruiters, die daar vervolgens mee aan de slag kunnen. Sourcing to the max dus.

Vind je weg in de vacaturejungle

britt van capelleveenAls bestuurslid van de Social Media Club Amsterdam was Sandy de Roos op 15 mei (Recruitment en social media) bij de sessie ‘De snelste weg naar een nieuwe baan in de vacaturejungle’ van Britt van Capelleveen. Britt is Adviseur e-Recruitment bij Tempo-Team. De sessie ging over hoe je jezelf het beste als kandidaat kunt profileren en welke kanalen je daarvoor moet gebruiken. Vooral interessant voor de SMC-leden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. En die bleken dan ook voornamelijk in de zaal te zitten.

 

Global Corporate and SMB Members
Chapters
United States
Argentina
Australia
Austria
Bahrain
Belgium
Brazil
Cambodia
Canada
China
Costa Rica
Czech Republic
Denmark
Dominican Republic
Ecuador
El Salvador
France
Germany
Global
Greece
Iceland
India
Indonesia
Ireland
Isle of Man
Israel
Italy
Japan
Jordan
Kazakhstan
Kenya
Kuwait
Malaysia
Mexico
Moldova
Mongolia
Morocco
Netherlands
New Zealand
Nigeria
Oman
Panama
Paraguay
Peru
Portugal
Qatar
Russia
Saudi Arabia
Singapore
South Africa
South Korea
Spain
Sri Lanka
Sweden
Switzerland
Tunisia
Turkey
Ukraine
United Arab Emirates
United Kingdom