Skip navigation

#SMC050 De spreker gesproken: Roos van Vugt

Wij van de social media club Groningen blijven altijd onze oud-sprekers in de gaten houden. Wat doen ze tegenwoordig? Waar zijn ze mee bezig? Wat gebeurt er in hun vakgebied?
Wij introduceren: een nieuwe SMC050 rubriek “De spreker gesproken” waarin we ons oor te luister leggen bij een oud-spreker.

Vandaag: Roos van Vugt, Social Embassy

Hallo Roos, Hoe is het?

Heel goed, vol energie aan het werk bij SocialEmbassy. Toen ik sprak bij SMC050 werkte ik daar nog maar een maand, inmiddels voel ik me er thuis. Ben met mooie merken aan de aan de slag en SocialEmbassy groeit als kool.

Waar ben je nu mee bezig?

Ik merk dat er steeds meer vraag vanuit bedrijven is naar een goede ‘Social Media Policy’. Door die toename van die vraag merk je ook dat bedrijven social media steeds serieuzer gaan nemen, dat het medium binnen bedrijven omarmt wordt en het ‘vak’ steeds volwassener aan het worden is. We weten bij SocialEmbassy goed aan te sluiten bij deze vraag vanuit de markt. Het is vaak een onderdeel van de socialcompany trajecten die ik binnen bedrijven uitrol.

Wat zijn ontwikkelingen in je vakgebied, Social Media en Social Business?

Allereerst zie ik dat het vakgebied steeds serieuzer wordt genomen. De weerstand blijft ook binnen bedrijven maar gelukkig lukt het me goed om daar een twist aan te geven. Bijvoorbeeld: “Als je social media niet serieus neemt is dat hetzelfde als wanneer je de telefoon niet opneemt bij je bedrijf”. Dat is een eye-opener. Ook merk ik dat er steeds meer vraag is van bedrijven hoe je de “word of mouth” van je medewerkers op een goede manier kunt gebruiken. Dat inzicht wordt steeds sterker.
Als laatste zien ook wij de vragen over bijvoorbeeld Tumblr, Instagram en Google+ sterker worden. Dus de ‘nieuwere’ netwerken.

Is er nog een boek of blog die je ons adviseert?

Het boek “Uitverkocht” van Jim Stolze over de aandachtseconomie blijft een sterk boek, hoewel het niet eens zozeer over social media gaat. Oh ja, en ik ben een tijdje geleden een scoop.it begonnen over social media en social business.

Roos van Vugt – met een ontembare nieuwsgierigheid naar verhalen achter mensen en merken. Roos is (corporate) social strateeg bij Social Embassy

Groups:
Chapters
United States
Argentina
Australia
Austria
Bahrain
Belgium
Brazil
Cambodia
Canada
China
Costa Rica
Czech Republic
Denmark
Dominican Republic
Ecuador
El Salvador
France
Germany
Global
Greece
Iceland
India
Indonesia
Ireland
Isle of Man
Israel
Italy
Japan
Jordan
Kazakhstan
Kenya
Kuwait
Malaysia
Mexico
Moldova
Mongolia
Morocco
Netherlands
New Zealand
Nigeria
Oman
Panama
Paraguay
Peru
Portugal
Qatar
Russia
Saudi Arabia
Singapore
South Africa
South Korea
Spain
Sri Lanka
Sweden
Switzerland
Tunisia
Turkey
Ukraine
United Arab Emirates
United Kingdom