Skip navigation
Syndicate content

Tilburg, Netherlands

SMC013 te gast bij Polare voor Thema-avond ‘Boeken 3.0′

‘De papieren krant zal op termijn verdwijnen, ‘digitaal een boek lezen zal nooit het gevoel van een fysiek boek evenaren’, ‘vluchtige media zoals social media breken de leescultuur af’. Er zijn talloze meningen over de toekomst van boeken en lezen. Het is volgens SMC013 dan ook een onderwerp bij uitstek om visies over te delen, kennis over op te doen en over te discussiëren.

Daarom presenteren we met groot enthousiasme op maandag 7 oktober de avond Boeken 3.0. Vanaf 20 uur komen in boekhandel Polare in de Emmapassage sprekers aan het woord over diverse thema’s rondom boeken en lezen. Nieuwsgierig waarover we het gaan hebben? Houd dan deze website in de gaten want tot 7 oktober maken we het programma stukje bij beetje bekend. De afsluitende borrel wordt aangeboden door Polare.

Doe mee in de European Social Innovation Week!

Hoe kunnen we prettiger leven, slimmer werken, voor elkaar zorgen en samen leren? Overal, en dus ook in Brabant, ontstaan initiatieven op het terrein van sociale innovatie. Nieuwe ideeën die ondanks, of dankzij, de crisis tot stand komen. En jij kunt daaraan bijdragen! Heb je een idee, een droom, een initiatief of wil je anderen daarbij helpen kom dan naar een van de vele bijeenkomsten die in deze week plaatsvinden. Van belang is dat er positieve energie stroomt en dat die aanstekelijk werkt op anderen.

De European Social Innovation Week 2013 vindt plaats van maandag 16 tot en met vrijdag 20 september in regio Tilburg. Het overgrote deel van de uiteenlopende presentaties, evenementen en programma’s vindt plaats in Smederij013 in de Tilburgse Spoorzone. Lokale samenwerking in een internationale context is de rode draad. Kennisuitwisseling tussen onderwijs, overheid, bedrijfsleven en cultuur is het middel.

Doe mee en win kaarten voor ‘De maten van Brabant’

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september vindt in de op één na leukste stad van Brabant het muziekfestival ‘Brabant Open Air’ plaats.  Het festival op het Eindhovense Strijp-S opent op vrijdag met ‘De maten van Brabant’, een zinderende feestavond waar elf Brabantse artiesten acte de présence geven. O.a. Guus Meeuwis, Gers Pardoel , Nikki en Armand  zullen die avond het podium betreden. SMC 013 heeft twee kaarten voor ‘De maten van Brabant’ op de kop getikt die jij kunt winnen!

Check voor meer info over Brabant Open Air de website www.brabantopenair.nl.

Er zijn nog kaarten voor beide dagen te koop maar wees snel want VOL=VOL!

LinkedIn update: de moeite waard?

De laatste update van LinkedIn – herkenbaar aan de nieuwe ‘zwart/blauw/witte’ interface met de donkergrijze menubalk die bovenin zichtbaar blijft – is inmiddels een tijdje uit. Tijd dus om te evalueren: is er veel verschil, en belangrijker, heeft de update toegevoegde waarde?

Nieuwe interface
De nieuwe interface oogt zakelijker, minder vriendelijk. De rigoreus zwart/witte look, met de hoekige iconen en hier en daar een blauw accent (en de hyperlinks in blauw) maken een minder zachte indruk. Maar eerlijk is eerlijk: het is ook overzichtelijker. De indeling in twee duidelijk onderscheiden blokken op elke pagina laat geen ruimte voor verwarring: op de homepage staan links de updates en rechts de suggesties en informatie van LinkedIn om meer uit je profiel te halen. Op de profielpagina’s een vergelijkbare indeling: links het profiel, rechts de aanvullende informatie.

Foursquare nauwelijks gebruikt door Tilburgse ondernemers

Foursquare verkeert in zwaar weer en heeft een imago probleem. “Niet dat het bedrijf niet groeit, innoveert of geen stijgende lijn in omzet ziet, maar het is niet genoeg.” aldus Heleen van Lier in de Volkskrant. Er is grote ontevredenheid en jaloezie onder werknemers en het bedrijf zou dit jaar zomaar eens verkocht kunnen worden voor een bedrag dat een schijntje is vergeleken met het bedrag waarvoor het in de boeken staat.Het gebruik van Foursquare lijkt nog niet te lijden onder deze negatieve berichtgeving.

Global Corporate and SMB Members
Chapters
United States
Argentina
Australia
Austria
Bahrain
Belgium
Brazil
Cambodia
Canada
China
Costa Rica
Czech Republic
Denmark
Dominican Republic
Ecuador
El Salvador
France
Germany
Global
Greece
Iceland
India
Indonesia
Ireland
Isle of Man
Israel
Italy
Japan
Jordan
Kazakhstan
Kenya
Kuwait
Malaysia
Mexico
Moldova
Mongolia
Morocco
Netherlands
New Zealand
Nigeria
Oman
Panama
Paraguay
Peru
Portugal
Qatar
Russia
Saudi Arabia
Singapore
South Africa
South Korea
Spain
Sri Lanka
Sweden
Switzerland
Tunisia
Turkey
Ukraine
United Arab Emirates
United Kingdom